PERSBERICHT

Toerclub Zelhem organiseert op zondag 3 december diverse toertochten

Mooi nieuws! Op zondag 3 december kunnen mountainbikers en gravelaars hun fiets weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk meerdere toertochten: de Scheffer Keukens MTB en Graveltocht. Dat wordt genieten geblazen.

De Scheffer Keukens MTB tocht Zelhem

Deze toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van korte klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende route van 35 km of 50 km, voert vanuit Zelhem over de Langenberg, de prachtige natuur in het Vossenbos en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo, Veldhoek en Halle. Een must voor mountainbikers en een klassieker onder de veldtoertochten! Als je pech hebt hoor je boegeroep van op stal staande koeien die je onderweg aanstaren. Snuif de geur op van dampende koeienmest en rij tussen de “perskoelen” door. In de routes zullen delen van het vaste MTB parcours worden opgenomen, maar in overleg met landgoedeigenaren wordt er ook regelmatig van afgeweken. Dit ook om andere bosgebruikers zo min mogelijk tot last te zijn. Natuurlijk zijn deze routes volledig bepijld. De routes staan grotendeels vast, maar met het oog op het zeer natte najaar kunnen er op het laatste moment nog wijzigingen worden doorgevoerd.

De Scheffer Keukens Graveltocht Zelhem

Naast de bekende MTB tocht is er ook een graveltocht. Je rijdt van start tot finish met een dikke grijns op je gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achteraf weggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken uitgestippeld. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 40 km en 70 km. De korte route wordt volledig bepijld, voor de langere afstand is een GPS bestand beschikbaar. Circa 75 % van de route is onverhard en er worden veel wegen opgezocht die nog niet eerder in routes van de Zelhemse toerclub zijn opgenomen.

Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn.

Op zondag 3 december kan er tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf het clubgebouw van Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Inschrijven kan ter plekke (betaling uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur. De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen en inschrijven is inmiddels mogelijk. Ondanks dat alles duurder is wordt houdt Toerclub Zelhem de deelname kosten betaalbaar en daarmee laagdrempelig! Inclusief verschillende versnaperingen onderweg betaal je voor deelname € 5,00 (NTFU leden betalen € 4,00).

Na afloop wordt er gezorgd voor een gezellig muziekje en ook de welbekende snert zal weer verkrijgbaar zijn. Voor nadere informatie kan contact gezocht worden met Toerclub Zelhem via hun website of door te mailen naar info@toerclubzelhem.nl.

Scroll naar boven