PERSBERICHT

14 april – fietstochten Toerclub Zelhem  

Goed nieuws! Op zondag 14 april kunnen mountainbikers, gravelaars en toerfietsers hun fietsen weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk meerdere toertochten. Fietsen in het trainingsgebied van Nederlands kampioen Veldrijden 2024 Joris Nieuwenhuis, wie wil dat nu niet? Dat wordt als vanouds genieten geblazen, zeker gezien de vele mogelijkheden die er zijn.

De Smoks MTB tocht

Er is een vernieuwde  en uitdagende MTB tocht van 35 km of 50 km, die vanuit Zelhem door het bosrijke gebied tussen Zelhem, Hengelo, Veldhoek en Halle voert. Ook de Langenberg zal worden aangedaan. Deze toertocht is hiermee een aanrader voor terreinvreters die van korte klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. Een must voor mountainbikers en een klassieker onder de MTB veldtoertochten! Deels zal de route gaan over de vaste MTB route Zelhem, maar er zal ook veelvuldig van afgeweken worden en zeker niet in de logische volgorde. De MTB tochten zullen volledig worden uitgepijld.

Van Slingeland Graveltocht

Naast de bekende MTB tocht is er ook weer een graveltocht. De editie van vorig jaar is uitermate goed ontvangen en volledig aangepast en uitgebreid. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achteraf weggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken uitgestippeld, waarbij je versteld zult staan hoeveel onverharde wegen en paden er rondom Zelhem liggen. Zeker 60 % van de route is onverhard. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 50 km en 90 km. De 50 km route wordt volledig gepijld, de 90 km route wordt via een GPX bestand beschikbaar gesteld.  Door de Nederlandse Toerfiets Unie is deze tocht zelf gekwalificeerd onder de mooiste 10 van Nederland.

Theun’s Rondje Achterhoek

Tot slot is er ook een wegtocht toegevoegd. Deze heeft een afstand van 80 kilometer en voert globaal vanuit Zelhem via Linde, Wildenborch en Ruurlo naar de Veldhoek, waar de gezamenlijke pauze is met de MTB- en gravel tocht. Hierna leidt de route met een grote boog om Marienvelde en Zieuwent terug naar de startlocatie. Deze route zal als GPX bestand beschikbaar worden gesteld.

Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), in het verleden meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn.

 

Op zondag 14 april kan er tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf de startlocatie, bij Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Vanaf de ingangswegen rondom Zelhem zullen borden u naar de startlocatie verwijzen. Inschrijven kan ter plekke (betaling uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur. Via deze site zijn ook de GPX bestanden te downloaden. De digitale inschrijving is inmiddels mogelijk. Ondanks dat alles duurder is geworden heeft Toerclub Zelhem kosten betaalbaar en laagdrempelig gehouden! Inclusief verschillende versnaperingen onderweg betaal je voor deelname €5,00 (NTFU leden betalen €4,00).

Op de start- en finish locatie zal de Achterhoekse gezelligheid, met een sfeervol muziekje en ook het welbekende en heerlijke Broodje Bal niet ontbreken. Voor nadere informatie kan contact gezocht worden met Toerclub Zelhem via de website www.toerclubzelhem.nl, via Facebook of door te mailen naar info@toerclubzelhem.nl.

Scroll naar boven